Μπάσκετ
«Έπεσε» ηρωικά στη Μάλαγα ο ΠΑΟΚ
Αν και σοκαρίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ντάρκο-Κέλι, ο ΠΑΟΚ ήταν άκρως ανταγωνιστικός για 35 λεπτά στη Μάλαγα, αλλά γνώρισε την ήττα 77-63 από την Ουνικάχα, υποχωρώντας στο 1-2 στον 7ο όμιλο του Basketball Champions League.
Από την άλλη, οι Ισπανοί πήγαν στο 3-0. Κορυφαίος για την ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν ο Νταρίο Μπριθουέλα με 27 πόντους, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι, να προσθέτει 10π.
Για τον «Δικέφαλο του Βορρά», πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιανίκ Φράνκε με 18 πόντους, με τους Τάιλερ Πόλι και Τζέιλεν Ράιλι να είχαν από 12π. και τον Τζέιλεν Χαντς να προσθέτει 11π.
Το ματς
Νωθρά μπήκε ο ΠΑΟΚ, καθώς στα πρώτα τέσσερα λεπτά βρέθηκε πίσω με 10-3 από την Ουνικάχα. Στη συνέχεια, προέκυψε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ντάρκο-Κέλι, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπέρασε το σοκ και κατάφερε να περάσει μπροστά (13-14) με τον Πόλι, στο 7’. Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Λυκογιάννη έχασε τον ρυθμό της, με τον Μπριθουέλα να κάνει την ανατροπή και τους γηπεδούχους να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +3 (19-16).
Στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, η Ουνικάχα είχε τον έλεγχο και διατηρούσε μία σταθερή διαφορά που έφτασε στο +9 (34-25), το οποίο έμεινε μέχρι το 16’. Από την άλλη, ο Φράνκε κρατούσε επιθετικά τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο ο «Δικέφαλος του Βορρά» έσφιξε την άμυνά του, πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ με τον Πόλι και με το buzzer beater τρίποντο του Χαντς έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο -4 (36-32).
Στην αρχή του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο καλάθι (38-32), αλλά στη συνέχεια τα λάθη και ο Μπριθουέλα έστειλαν την Ουνικάχα στο +9 (45-36). Ο Φράνκε αντέδρασε και έκανε ένα προσωπικό σερί 6-0 (45-42), με τον Μπριθουέλα να απαντά ξανά για το +7 (52-45) των γηπεδούχων, στο 25’. Οι παίκτες του Λυκογιάννη δεν… πτοήθηκαν και βγάζοντας άμυνες μείωσαν στον πόντο (55-54), με τον Κάρτερ να διαμορφώνει το 57-54 της τρίτης περιόδου.
Από ένα καλάθι είχαν οι δύο ομάδες στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης περιόδου (59-56). Στη συνέχεια, η Ουνικάχα «ξεκόλλησε» επιθετικά με τις βολές και ξέφυγε στο +7 (63-56), με το τρίποντο του Χαντς να ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ (63-59), στο 35’. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έμειναν από δυνάμεις με ένα μίνι-ξέσπασμα του Πέρι να δίνει μία διαφορά ασφαλείας στους Ισπανούς (68-59) και εκείνοι πήραν τη νίκη με το τελικό 77-63.
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-32, 57-54, 77-63
www.sport-fm.gr
Μπάσκετ
Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο
Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.
Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…
ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)
ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.
Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.
Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».
Μπάσκετ
Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει
Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.
Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.
Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!
Προημιτελικά
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός–ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα
- Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
- Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός
Ο δρόμος για τα… προημιτελικά
Αποτελέσματα–Πρόγραμμα
- 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
- 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
- 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
- 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Μπάσκετ
«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»
Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
