Μπάσκετ
«Ένα πραγματικό τερατούργημα…»

O ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα τερατούργημα!
Ο ΠΑΟΚ υπήρξε ένας από τους βασικούς πυλώνες από την πρώτη σεζόν της δημιουργίας του Basketball Champions League.
Με συνεχή παρουσία στη διοργάνωση, πιστέψαμε στο δίκαιο πλάνο επιβράβευσης των Εθνικών πρωταθλημάτων και για αυτό ήμασταν εκεί και στα δύσκολα.
Με χαρά διαπιστώσαμε την ραγδαία βελτίωση του επιπέδου της διοργάνωσης, την προσθήκη και άλλων ομάδων με σπουδαία ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, πολύ σημαντικών αθλητών και προπονητών.
Με λύπη παρατηρούμε εδώ και καιρό ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο οι διαιτητές. Αποκορύφωμα αυτό που συνέβη απόψε στο PAOK Sports Arena. Ένα πραγματικό τερατούργημα. Υπάρχει και το λάθος στον αθλητισμό, είναι απολύτως κατανοητό αυτό, αλλά όσα που είδαμε σήμερα ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια. Προκλητικές και περίεργες αποφάσεις.
Αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο ένας Ιταλός διαιτητής θα πρέπει να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι, για το αποτέλεσμα του οποίου έχει άμεσο ενδιαφέρον μία ομάδα της χώρας του. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά πολλά ακόμη, τα οποία θα θέσουμε άμεσα υπόψη των αρμοδίων του Basketball Champions League.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco θα προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία, με όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να καταδειχθούν αυτά που διαπράχθηκαν απόψε και να παρθούν άμεσες αποφάσεις που πρωτίστως θα βοηθήσουν τη διοργάνωση.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι.
Μπάσκετ
O K.J. Jackson στον ΠΑΟΚ mateco

Ο Kaelin Nolan Jackson γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1998, έχει ύψος 1μ.88 και προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη Sopron στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας, όπου με 18,6 πόντους ανά αγώνα, ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας. Ο Jackson είχε 4,7 ριμπάουντ και 4,8 ασσίστ κατά μέσο όρο, στα 30 παιχνίδια που έπαιξε στη διάρκεια της σεζόν 2024-25, με 53% στα δίποντα, 31,5% στα τρίποντα και 74,3% στις βολές.
Ξεκίνησε το μπάσκετ από το πανεπιστήμιο Temple (2016-18) και αποφοίτησε από το UMBC το 2020, με 13,8 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 4,2 ασσίστ ανά αγώνα.
Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τη Ρουμανία τη σεζόν 2020-21, όταν και αγωνίστηκε στη CSU Sibiu (11,5 πόντοι, 2,8 ριμπάουντ, 3,8 ασσίστ).
Και την επόμενη σεζόν (2021-22) αγωνίστηκε στη Ρουμανία, αυτή την φορά με την Steaua και σε 30 αγώνες πρωταθλήματος είχε 15 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 4.5 ασσίστ.
Συνέχισε στη Φινλανδία με την Kobrat τη σεζόν 2022-23 (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5.8 ασσίστ), ενώ στο τέλος της ίδιας σεζόν (2022-23), έπαιξε 14 παιχνίδια στην Α2 Γαλλίας με την Maurienne (19,5 πόντοι, 2,7 ριμπάουντ, 5,3 ασσίστ), για να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ίδια ομάδα και για την επόμενη σεζόν (2023-24: 14,5 πόντοι, 2,7 ριμπάουντ, 5,2 ασσίστ). Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στη Γαλλία, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δομινικανής Δημοκρατίας, για να επιστρέψει στην Ευρώπη και την Sopron, με την οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2024-25, προτού υπογράψει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ mateco.
Μπάσκετ
Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ mateco

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Διαμαντή Σλαφτσάκη, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μας, για να αγωνιστεί και πάλι με τα ασπρόμαυρα τη σεζόν 2025-26. Καλωσορίζουμε και πάλι το Διαμαντή Σλαφτσάκη στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ μετά από δύο σεζόν, καθώς είχε φορέσει και πάλι τη φανέλα της ομάδας μας τη σεζόν 2022-23. Είχε αγωνιστεί σε 35 παιχνίδια (27 αγώνες πρωταθλήματος, 7 παιχνίδια του BCL και ένα παιχνίδι Κυπέλλου), έχοντας 73 πόντους και 43 ριμπάουντ. Σκληρός στο παιχνίδι του και με έμφαση στην άμυνα, ο 31χρονος φόργουορντ επιστρέφει για να προσφέρει με την εμπειρία του στην προσπάθεια της ομάδας μας.
Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουλίου του 1994. Έχει ύψος 2μ.01 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Χαλκηδόνας, αγωνίστηκε στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΚΑΟ Δράμας το 2012. Έπαιξε για τρία χρόνια στην ομάδα της Δράμας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας (2015-16), στον Απόλλωνα Πάτρας (2016-17), στα Τρίκαλα (2017-18), στον Άρη (2018-21 και 2023-24) και στον Κολοσσό Ρόδου (2021-22 και 2024-25).
Στη διάρκεια της περσινής σεζόν, αγωνίστηκε με την ομάδα της Ρόδου σε 29 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και ΒCL, με 2,6 πόντος και 2,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
Έχει αγωνιστεί στη διάρκεια της καριέρας του σε 314 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ φόρεσε 34 φορές τη «γαλανόλευκη», με τις Εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και νέων ανδρών.
Μπάσκετ
Ο Marvin Jones στον ΠΑΟΚ mateco

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ matecο ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Marvin Jones για την αγωνιστική περίοδο 2025-26. Ο Αμερικανός σέντερ θα αγωνιστεί και πάλι στην ομάδα μας, μετά τη σεζόν 2021-22, όταν και φόρεσε για πρώτη φορά τα ασπρόμαυρα. Καλωσορίζουμε και πάλι τον Marvin Jones στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Ο Marvin Jones είναι ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο, καθώς πέρα από την πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν 2021-22, όταν και αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια με την ομάδα μας (με 14,8 πόντους και 7,5 ριμπάουντ μέσο όρο), υπήρξε και πολύ σημαντικός αντίπαλος. Με πιο πρόσφατη εικόνα τους δύο τελικούς του FIBA Europe Cup, όπου αγωνιζόμενος στην Bilbao Basket, κατέκτησε τον τίτλο μέσα στο PAOK Sports Arena. Με την Ισπανική ομάδα αγωνίστηκε πέρσι σε 32 αγώνες πρωταθλήματος (8,4 πόντοι και 3,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο) και σε 18 παιχνίδια του FIBA Europe Cup (8,3 πόντοι και 4 ριμπάουντ ανά αγώνα).
Ο Marvin Jermaine Jones γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1993 στο Σικάγο, έχει ύψος 2μ.13 και αγωνίζεται ως σέντερ. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Texas Southern το 2017, με 8,5 πόντους και 6,8 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Κολοσσό Ρόδου τη σεζόν 2017-18, την πρώτη από τις τέσσερις Ελληνικές ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, καθώς ακολούθησαν ο Προμηθέας (2019-20), το Περιστέρι (2020-21) και φυσικά ο ΠΑΟΚ mateco.
O Αμερικανός σέντερ έχει αγωνιστεί επίσης στις εξής ομάδες…
Union Olimpija (2018-19)
Krka Novo Mesto (2019-20)
PetkimSpor (2019-20)
Leones de Ponce (2021-22)
Hapoel Holon (2022-23)
Vaqueros de Bayamon (2023-24)
Buducnoct (2023-24)
Bilbao Basket (2024-25)
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά