Connect with us

Ποδόσφαιρο

«Ελπίζω να είμαι στον τελικό, αν όχι θα στηρίξω την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις»

paokrevolution

Published

on

 Αναφορικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη αλλά και την περίοδο αποθεραπείας του μίλησε στο «transfermarkt» ο Κάλεντ Νάρεϊ, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου να σημειώνει χαρακτηριστικά για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, «Ο τελικός σημαίνει πολλά για μένα γιατί είναι μια ευκαιρία να κερδίσω έναν τίτλο στην πρώτη μου κιόλας σεζόν».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να προσαρμοστεί στους Θεσσαλονικείς: «Αισθάνθηκα απόλυτα άνετα από την πρώτη μέρα, τόσο αθλητικά όσο και προσωπικά. Στην ομάδα όλοι μιλούν αγγλικά. Έχουμε και δύο γερμανόφωνους παίκτες, συνεπώς δεν είχα κανένα πρόβλημα να ενσωματωθώ. Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και προσπαθώ πάντα για το μέγιστο».
Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων προς το πρόσωπό του, τόνισε: «Έχω ήδη παρατηρήσει μέσω των συμβούλων μου ότι κάποιοι σύλλογοι έχουν ρωτήσει για μένα. Είναι τιμή, φυσικά, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζω αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ» ενώ σε ερώτηση για το αν θα είναι του χρόνου (σ.σ. έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025), ανέφερε πως: «Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Μετά το τέλος της σεζόν, σίγουρα θα υπάρξουν συζητήσεις και εξέταση του τι είναι καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους. Πάντα παίρνω απόφάσεις με γνώμονα την οικογένειά μου. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα το πρώτο μου σημείο επαφής».
Για τους στόχους της φετινής σεζόν με τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Φυσικά ελπίζαμε σε περισσότερα. Στόχος ήταν μια θέση στους δύο πρώτους και άρα ένα εισιτήριο για την πρόκριση στο Champions League 2023/24. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και τώρα στοχεύουμε στην τρίτη θέση για να προκριθούμε στο Europa League».
Μάλιστα, αναφερόμενος στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα, υπογράμμισε πως: «Δυστυχώς δεν μου επέτρεψαν να προπονηθώ για δύο εβδομάδες γιατί έπρεπε να πάρω φαρμακευτική αγωγή. Έχω ήδη ξεκινήσει προπονήσεις. Θα δούμε αν είναι αρκετό για τον τελικό του Κυπέλλου».
Στις 24 Μαΐου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και όπως τόνισε ο Νάρεϊ: «Ελπίζω να είμαι εκεί. Αν δεν είναι αρκετό, θα στηρίξω την ομάδα απ’ έξω με όλες μου τις δυνάμεις. Ο τελικός σημαίνει πολλά για μένα γιατί είναι μια ευκαιρία να κερδίσω έναν τίτλο στην πρώτη μου κιόλας σεζόν. Αυτό θα ήταν υπέροχο».

Όσο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ; «Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θετικά τρελό θα έλεγα. Οι οπαδοί ζουν τον σύλλογο διαρκώς. Υπάρχει μια απίστευτη ατμόσφαιρα με πολλά συναισθήματα σε κάθε παιχνίδι και ιδιαίτερα τα ντέρμπι είναι άγρια. Μπορώ πραγματικά να πω μόνο θετικά πράγματα για τους οπαδούς και τον σύλλογο».

Continue Reading
Advertisement Advertisement

Ποδόσφαιρο

«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»

paokrevolution

Published

on

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.

Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.

Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.

Advertisement
Advertisement
Για το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο: «Έχετε αυτή τη γνώμη, ξέρετε την γνώμη μου, πρέπει να είμαστε focus στο επόμενο ματς, είναι περίπλοκο αυτό που βλέπουμε, είναι τόσες λεπτομέρειες που το μόνο που μετράει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αλλά και οι λεπτομέρειες δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».

Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».

Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.

«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».

Continue Reading

Τάσεις