Connect with us

Μπάσκετ

Dinamo Sassari – ΠΑΟΚ mateco: 82-78

paokrevolution

Published

on

Ο ΠΑΟΚ mateco έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση στα Play-In του Basketball Champions League, καθώς ηττήθηκε με 82-78 από την Dinamo Sassari στην Ιταλία. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ mateco είχε δύο ευκαιρίες για να φύγει από τη Σαρδηνία με μία σπουδαία νίκη.

Με τον ΠΑΟΚ mateco να είναι πίσω στο σκορ ένα πόντο (79-78) στα 28 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Hands έκλεψε την μπάλα, ωστόσο ο Franke έχασε τη μπάλα και η ομάδα μας την πρώτη ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι. Μετά τις 1/2 βολές του Kruslin και το σκορ στο 80-78, ο Hands πήρε την τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ mateco σούταρε για τρεις από την κορυφή, αλλά αστόχησε και οι Ιταλοί πήραν τη νίκη, όχι όμως και τη διαφορά! Ο ΠΑΟΚ mateco έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αλλά θα χρειαστεί μία ακόμη νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια, για να μην εξαρτάται η τύχη του από τρίτους.

Ο ΠΑΟΚ mateco δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα του αγώνα και ουσιαστικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 19-14 στο πρώτο δεκάλεπτο, ξέφυγαν 26-14 και 30-19, ο ΠΑΟΚ mateco έριξε τη διαφορά στους 6 (36-30), αλλά το ημίχρονο έληξε με τη Sassari να προηγείται με 10 (40-30). Η Sassari προηγήθηκε 52-39, για να έρθει ο Tyler Polley και με λύσεις στην επίθεση να δώσει τη δυνατότητας στην ομάδα μας να επιστρέψει στο παιχνίδι. Αρχικά στους 8 (63-55) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και στη συνέχεια ακόμη και στον πόντο με τους Riley, Hands να οδηγούν στην επίθεση. Στο 79-78 ήρθαν οι δύο χαμένες ευκαιρίες και το παιχνίδι κατέληξε στην Ιταλική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 40-30, 63-55, 82-78

DINAMO SASSARI: Jones 10 (1), Robinson 14 (1), Kruslin 3, Devecchi, Treier 4 (1), Stephens 15, Bendzius 18 (2), Gentile 7 (1), Diop 5, Nikolic 6.

Advertisement
Advertisement

ΠΑΟΚ mateco: Franke 6 (1), Riley 20 (5), Τσιακμάς, Hands 19 (1), Μαργαρίτης 4, Polley 15 (3), Σλαφτσάκης, Χρηστίδης, Σαλούστρος 6 (2), Renfro 8.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

Μπάσκετ

Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο

paokrevolution

Published

on

Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup. 

Ο Δικέφαλος κατέθεσε αίτημα στη FIBA εξαιτίας των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας  (04/02, 20:15) και (11/02).
Η FIBA ενέκρινε το αίτημα των Θεσσαλονικιών και η αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ (04/02) θα γίνει στις 18:00 και το ματς με την Μπιλμπάο (11/02, στις 17:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…

Advertisement
Advertisement

ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)

ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.

Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.

Advertisement
Advertisement

Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.

Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».

Continue Reading

Μπάσκετ

Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει

paokrevolution

Published

on

Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.

Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!

Προημιτελικά

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

Advertisement
Advertisement
Προμηθέας/Μαρούσι-Άρης

Ολυμπιακός–ΑΕΚ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ

Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα

Advertisement
Advertisement
  • Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
  • Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός

Ο δρόμος για τα… προημιτελικά

Αποτελέσματα–Πρόγραμμα

  • 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
  • 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
  • 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
  • 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Continue Reading

Μπάσκετ

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»

paokrevolution

Published

on

Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης. 

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.

Continue Reading

Τάσεις