Connect with us

Μπάσκετ

Χατζόπουλος: «Θα μείνω μέχρι να ξεχρεώσει ο ΠΑΟΚ-Αυτός είναι ο στόχος»

paokrevolution

Published

on

Ο βασικός χρηματοδότης του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη νίκη επί του Άρη στο ντέρμπι, την παραμονή του κόουτς Λυκογιάννη και τον στόχο της οικονομικής εξυγίανσης του Δικέφαλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο ντέρμπι, αλλά πάλευε με τον κακό εαυτό του:

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Να δούμε αν εκεί που κερδίζουμε να χάνουμε και να το ξαναγυρίσουμε. Αστειεύομαι. Έχουμε παιδιά που πραγματικά θέλουν να κερδίζουν. Αυτή είναι μεγάλη χαρά για εμένα. Είναι μαχητές, δεν τα παρατάνε, έχουν τη νοοτροπία που θέλω να έχει ο ΠΑΟΚ, να μην τα παρατάς».

Advertisement
Advertisement

Για το αν αποτελούν ένεση ηθικού τέτοιες νίκες για την οικονομική προσπάθεια που γίνεται:

«Όπως είναι και οι δύο ομάδες, το ΠΑΟΚ-Άρης και το Άρης-ΠΑΟΚ είναι σημαντικά ντέρμπι. Πρέπει να κοιτάνε οι ομάδες την εξυγίανση και μετά το αγωνιστικό. Καλό το ντέρμπι, αλλά πρώτα κοιτάω την πραγματικότητα, να δω ότι έχουμε ξεχρεώσει και μετά να δούμε το αγωνιστικό και πως θα ανέβει αγωνιστικά η ομάδα. Αυτό νομίζω πρέπει να γίνει και στον Άρη. Δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα, αλλά έχουμε ξεκινήσει στις υποχρεώσεις απέναντι σε παλιούς παίκτες, από τους 47 που είχαμε βρει μας έχουν μείνει 6 υποθέσεις και θα έχουμε εξοφλήσει όλους με πληρωμένη και τη φετινή χρονιά. Αυτό θα είναι επιτυχία. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Πάντα βοηθάει το αγωνιστικό, παίρνει κουράγιο ο κόσμος, αλλά για να συνεχίσει να πηγαίνει καλά η ομάδα πρέπει να ξεχρεώσει».

Για την παράταση της ΑΜΚ και αν είναι ώθηση η νίκη αυτή:

«Σίγουρα. Είναι γραμμένα στα Social Media πάμε να βοηθήσουμε. Ήταν Σαββατοκύριακο, δεν έχουμε ακόμη εικόνα, θα έχουμε αργότερα που έφτασε το νούμερο. Αυτή η εβδομάδα θα είναι χαρακτηριστική. Μια καλή αγωνιστική με νίκη τραβάει μέσα στην εβδομάδα».

Advertisement
Advertisement

Για την ανανέωση συνεργασίας με τον κόουτς Λυκογιάννη:

«Έχουμε κάνει μια μικρή συζήτηση, αλλά όχι ουσιαστική, να βάλουμε κάτω την πραγματικότητα και τα νούμερα. Είπαμε φέτος να είναι μια χρονιά να γνωριστούμε, να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε κι αν ταιριάζουμε. Αυτό το νόημα έχει αυτή η χρονιά. Προς το παρόν πηγαίνουμε καλά, έχουμε και οι δύο τρέλα. Πρέπει όμως να γίνει ουσιαστική συζήτηση, αν του αρέσει να μείνει εδώ. Δεν θα είναι απόφαση για ένα έτος».

Για το αν έχει διετές-τριετές πλάνο και τις ακαδημίες:

«Πρέπει να υπάρχει τέτοιο πλάνο γιατί αλλιώς δεν χτίζονται ομάδες. Το ίδιο και το ίδιο κάθε χρόνο, με αλλαγές, δεν οδηγεί σε κάτι. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια. Στόχος είναι να γίνει βάση, κορμός και να προχωράμε. Χαρά μου θα είναι να βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, να μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα. Σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει, αλλά χρειάζεται οργάνωση. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτά θέλουν καιρό να αναπτυχθούν και να γίνουν. Υπάρχουν παιδιά που είναι κοντά στην ομάδα, πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Ειδικά σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που έχει απαιτήσεις».

Advertisement
Advertisement

Για το αν η Θεσσαλονίκη έχει δίψα για το μπάσκετ για να πάει ψηλότερα;

«Για να φτάσουμε σ’ εκείνο το επίπεδο πρέπει οι ομάδες να ξεχρεώσουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορείς να κάνεις τις μεταγραφές που πρέπει. Ο κόσμος θέλει να βλέπει επιτυχίες. Εμείς φέτος φτιάξαμε ανταγωνιστική ομάδα με το μπάτζετ μας και να πάμε όσο ψηλότερα. Βασικός στόχος ήταν η εξυγίανση και δεύτερος τα πλέι οφ. Δεν θα αφήσουμε και την 5η θέση. Θα το κυνηγήσουμε. Ο κόσμος βλέπει το πάθος της ομάδας και βοηθάει. Αυτό πρέπει να συνεχίσει. Και στραβό αποτέλεσμα να υπάρξει, μπορεί να συμβεί, Εμείς θα συνεχίσουμε. Θα μείνω μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Αυτό είναι το πιο βασικό απ’ όλα. Ότι παραπάνω μπορούμε και στα οικονομικά θα το κάνουμε».

Continue Reading
Advertisement Advertisement

Μπάσκετ

Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο

paokrevolution

Published

on

Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup. 

Ο Δικέφαλος κατέθεσε αίτημα στη FIBA εξαιτίας των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας  (04/02, 20:15) και (11/02).
Η FIBA ενέκρινε το αίτημα των Θεσσαλονικιών και η αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ (04/02) θα γίνει στις 18:00 και το ματς με την Μπιλμπάο (11/02, στις 17:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…

Advertisement
Advertisement

ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)

ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.

Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.

Advertisement
Advertisement

Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.

Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».

Continue Reading

Μπάσκετ

Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει

paokrevolution

Published

on

Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.

Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!

Προημιτελικά

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

Advertisement
Advertisement
Προμηθέας/Μαρούσι-Άρης

Ολυμπιακός–ΑΕΚ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ

Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα

Advertisement
Advertisement
  • Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
  • Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός

Ο δρόμος για τα… προημιτελικά

Αποτελέσματα–Πρόγραμμα

  • 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
  • 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
  • 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
  • 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Continue Reading

Μπάσκετ

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»

paokrevolution

Published

on

Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης. 

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.

Continue Reading

Τάσεις