Μπάσκετ
Beliauskas: «Κάνουμε σκληρή δουλειά, θα έχουμε καλή χημεία…»
Οι μέρες από την έναρξη της προετοιμασίας αυξάνονται, οι ώρες στο γήπεδο είναι ήδη αρκετές και θα είναι ακόμη περισσότερες στη διάρκεια της σεζόν και ο Laurynas Beliauskas, κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση, δηλώνει αισιόδοξος και πολύ ικανοποιημένος για τη νέα του ομάδα.
Ζητήσαμε από τον Λιθουανό γκαρντ ένα πρώτο σχόλιο για την μέχρι τώρα προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco, σε ένα χρονικό σημείο όπου παραδοσιακά οι δυσκολίες είναι πολλές και η κούραση έντονη. «Είναι μία συνηθισμένη διαδικασία αυτή την περίοδο, να υπάρχει κούραση, σκληρή προπόνηση και αρκετός χρόνος μέσα στο γήπεδο», σχολίασε ο “Beli” και πρόσθεσε: «Είναι όμως κάτι που μου αρέσει, γιατί ξεκινάμε από τα βασικά, δουλεύουμε σε όλες εκείνες τις πολύ σημαντικές λεπτομέρειες, αρχικά από την επίθεσή μας και πάνω σε όλα αυτά θα χτίσουμε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε τη νέα σεζόν».
Μετά από δύο εβδομάδες μαζί με την ομάδα, ο Laurynas Beliauskas έχει ήδη διαμορφώσει άποψη για τους νέους του συμπαίκτες και δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το κλίμα της ομάδας: «Όλοι τους είναι πολύ φιλικοί, είναι καλοί χαρακτήρες και αυτό μας βοηθά να δεθούμε γρήγορα σαν σύνολο. Μπορώ να πω ότι θα έχουμε καλή χημεία, αυτό διαισθάνομαι». Ο Λιθουανός γκαρντ που ήδη έχει κολλήσει με το Νίκο Αρσενόπουλο, με τον οποίο συναγωνίζεται και σε διαγωνιστικά παιχνίδια μετά το τέλος της προπόνησης, περιμένει πλέον να έρθει η ώρα για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. «Είναι αλήθεια ότι περιμένω να έρθει αυτή η στιγμή. Να μπούμε στο γήπεδο και να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα νέα συστήματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Να δούμε πως λειτουργούν και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι και να φανεί τι θα μπορούμε να πετύχουμε τη νέα σεζόν».
Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco είναι προγραμματισμένο για το μεθεπόμενο Σάββατο (9/9), ωστόσο θα πρέπει να περιμένει λίγο περισσότερο μέχρι να έχει την ευκαιρία να δει τους φιλάθλους της ομάδας στο PAOK Sports Arena. Ο Λιθουανός γκαρντ έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ανυπομονώ να σας δω στο γήπεδο. Ανυπομονώ να δω γεμάτο αυτό το γήπεδο, οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε τα εισιτήρια διαρκείας σας. Θα τα πούμε σύντομα…»
Ο Laurynas Beliauskas σχολίασε και την πορεία της Λιθουανίας στο Μουντομπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας: «Είναι καλό το ξεκίνημα για τη Λιθουανία, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Περιμένω να έρθουν μεγάλες νίκες στη συνέχεια και να φτάσουν στην τελική τετράδα. Δε νομίζω ότι θα κερδίσει φέτος τον τίτλο η Λιθουανία, αλλά ελπίζω να πάρει ένα μετάλλιο. Είναι μία σκληρή διοργάνωση και για μένα φαβορί είναι ο Καναδάς. Φάνηκε και από την άνεση με την οποία νίκησε τη Γαλλία με διαφορά 30 πόντων. Παίζουν καταπληκτικά. Όσο για την Ελλάδα, είναι καλή ομάδα, ηττήθηκε από τις ΗΠΑ και έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά της, αλλά είναι μία δύσκολη διοργάνωση».
Μπάσκετ
Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο
Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.
Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…
ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)
ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.
Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.
Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».
Μπάσκετ
Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει
Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.
Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.
Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!
Προημιτελικά
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός–ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα
- Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
- Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός
Ο δρόμος για τα… προημιτελικά
Αποτελέσματα–Πρόγραμμα
- 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
- 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
- 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
- 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Μπάσκετ
«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»
Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
