Ποδόσφαιρο
«Ακόμη και εγώ είμαι διαφορετικός από πέρσι!»
Ο ΠΑΟΚ αν και δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του, βρίσκεται ένα βήμα πριν από τους ομίλους ενώ στοχεύει σήμερα στη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα.
Ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε για αυτή την εικόνα της ομάδας και ήταν αναλυτικός: «Νομίζω πως η δουλειά άρχισε από πέρσι και είχα σημειώσει πως αυτή τη δουλειά θα τη δούμε την επόμενη σεζόν και μπορώ να το αναλύσω. Πρώτα απ’ όλα στην ομάδα υπάρχουν τα παιδιά που ήταν πέρσι μαζί μας και έχουν πλέον αφομοιώσει τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να παίζουμε. Την περασμένη σεζόν υπήρχαν ποδοσφαιριστές και πήραν παραστάσεις. Βλέπετε για παράδειγμα πως έχουμε φέτος έναν ακόμη καλύτερο Κοτάρσκι. Να μιλήσω για τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη που πέρσι έκαναν την πρώτη τους σεζόν; Να μιλήσω για τον Τσιγγάρα που ήρθε μετά το δανεισμό του στη Γαλλία πιο ώριμος και πιο διαφορετικός; Μπορεί φέτος να μην ήρθαν πολλοί παίκτες αλλά ήρθαν παίκτες με προσωπικότητα και αυτό είναι σημαντικό και έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονταν ήδη εδώ και είχαν ήδη συλλέξει κάποιες εμπειρίες και όλη την περσινή σεζόν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Ράφα Σοάρες είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από την περσινή σεζόν. Ηρθε και ο Μπάμπα και υπάρχει μεταξύ τους ένας εξαιρετικός συναγωνισμός που και τους ίδιους κάνει καλό αλλά και η ομάδα κερδίζει ενώ μου δίνει και εμένα τη δυνατότητα ως προπονητής να μπορώ να έχω εναλλακτικές για να ξεκουράζω τον οποιονδήποτε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως χρειάζεται χρόνος. Πάρτε για παράδειγμα τον Γκουαρδιόλα. Στην πρώτη του χρονιά δεν πήρε τίποτε. Επαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο αλλά δεν πήρε τίτλο. Είχε καλούς ποδοσφαιριστές, φανταστικούς ποδοσφαιριστές σύμφωνα με αυτόν θα έπρεπε να έχει κερδίσει τίτλο αλλά δεν πήρε. Εχεις δυο επιλογές. Ή να κάνεις υπομονή και να δουλέψεις ή κάθε χρόνο να αλλάζεις ρόστερ. Αλλά έτσι καταστρέφεις την στρατηγική με την οποία έχεις αποφασίσει να πορευτείς»
Συνεχίζοντας είπε: «Σε αυτή την ηλικία δεν είναι δυνατόν να μην κάνει λάθη ο Κουλιεράκης. Αλλά είναι διαφορετική προσωπικότητα σε σχέση με πέρσι. Η έλλειψη εμπειρίας είναι κάτι που ξεπερνιέται και δεν ανησυχώ. Να μιλήσω για τον Μιχαηλίδη; Πέρσι είχε χάσει το κίνητρο. Φέτος είναι εδώ και παλεύει! Ο Μουργκ; Ηρθαν πέρσι ποδοσφαιριστές και απογοητεύτηκε. Φέτος όμως είναι εδώ μαζί μας με όλη του την ενέργεια. Και να πω κάτι ακόμη: και εγώ είμαι διαφορετικός από πέρσι. Μπορεί και εμένα να με επηρέασε ο αποκλεισμός από την Λέφσκι και να δυσκόλεψε τη δουλειά μου. Αλλά είμαστε πλέον ένα δυνατό γκρουπ που δουλεύει και έχοντας τις περσινές παραστάσεις μπορούμε να διαχειριστούμε τα πράγματα»
Ποδόσφαιρο
«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»
Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.
Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».
Ποδόσφαιρο
«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.
Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.
Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.
Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».
Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».
Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».
Ποδόσφαιρο
«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.
«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
