Αντίπαλοι
Επιστολή στον πρωθυπουργό για τον «τελικό» με τον ΠΑΟΚ!
Το τελευταίο της χαρτί για να καταφέρει να έχει κόσμο στο «Tehelné Pole» στον… ευρωπαϊκό «τελικό» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, παίζει η Σλόβαν Μπρατισλάβας η οποία απέστειλε επιστολή στην κυβέρνηση, μέσα από την οποία ζητάει να γίνει μία σειρά κινήσεων ώστε να αλλάξει η απόφαση που έχει παρθεί αναφορικά με το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τον Δικέφαλο στο πλαίσιο του Conference League.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι επιτελείς της Σλόβαν στην ανακοίνωση τους:
«Κατανοούμε και έχουμε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης με την εξάπλωση του Covid-19 στη Σλοβακία και εκτιμούμε όλους όσους παλεύουν ενάντια σε αυτήν την ασθένεια στην πρώτη γραμμή.
Λυπούμαστε ακόμη περισσότερο που λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τον πιο σημαντικό αγώνα της δεκαετίας, στον οποίο εκπροσωπούμε όχι μόνο την Μπρατισλάβα αλλά και ολόκληρη τη Σλοβακία στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο συλλόγων, τη μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα στην κόκκινη συνοικία του, εγκρίθηκαν 200 θεατές. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, η ποδοσφαιρική ομάδα της Σλοβακίας έχει μια πραγματική ευκαιρία να προκριθεί από τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ανάμεσα στους 16 καλύτερους συλλόγους της UEFA European Conference League.
Σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, οι παίκτες μας χάνουν την υποστήριξη των φιλάθλων και το θεμιτό πλεονέκτημα του γηπεδούχου περιβάλλοντος που μας εγγυάται αυτή η διοργάνωση. Είναι ένα σκληρό πλήγμα όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά και για τους παίκτες, όλους τους φιλάθλους, το ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό, με μεγάλες όχι μόνο οικονομικές συνέπειες τώρα και στο μέλλον. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λογικό λόγο ή με ποια φόρμουλα υπολογίστηκε η μέγιστη χωρητικότητα των 200 θεατών, για παράδειγμα στο δικό μας γήπεδο χωρητικότητας 22.500 θεατών.
Η Μπρατισλάβα έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Σλοβακία. Όχι μόνο οι κάτοικοι της Μπρατισλάβα, αλλά όλοι στη Σλοβακία, παρακινήθηκαν από το σύνθημα “Το εμβόλιο είναι ελευθερία” κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και πίστευαν σωστά ότι εκτός από την προστασία της υγείας τους, θα βιώσουν επίσης την αναφερόμενη ελευθερία που σχετίζεται με την επιστροφή στην κανονικότητα. ΖΩΗ.
Με βάση τις εξελίξεις στις γύρω χώρες, προτείνουμε λοιπόν τις ακόλουθες τρεις εναλλακτικές λύσεις:
Εναλλακτική 1η: Ίδιο μοντέλο με τις γύρω χώρες
Εφαρμόζοντας ένα μοντέλο από τις παραπάνω γύρω χώρες, όπου οι εμβολιασμένοι φίλαθλοι μπορούν να καλύψουν το εκατό τοις εκατό της χωρητικότητας του γηπέδου.
Εναλλακτική 2η: Διακόσιοι θεατές για κάθε θύρα
Το στάδιο Tehelné pole έχει 58 ξεχωριστές θύρες. Επομένως, ως δεύτερη εναλλακτική, προτείνουμε μέγιστη χωρητικότητα ανά θύρα 200 θεατές, που θα αντιπροσωπεύει την επιτρεπόμενη χωρητικότητα των 11.660 θεατών.
Εναλλακτική 3: Εκατό θεατές ανά θύρα
Ως τρίτη εναλλακτική, προτείνουμε μέγιστη χωρητικότητα ανά θύρα τους 100 θεατές, που θα αντιπροσωπεύει την επιτρεπόμενη χωρητικότητα των 5800 θεατών.
Λάβετε υπόψη ότι το στάδιο διαθέτει 70 ξεχωριστά τουρνικέ εισόδου και εξόδου, τα οποία στην πρώτη εναλλακτική θα αντιπροσώπευαν 166 άτομα ανά τουρνικέ και στη δεύτερη εναλλακτική 83 άτομα ανά τουρνικέ.
Είμαστε πεπεισμένοι και πιστεύουμε ότι τα παραπάνω επιχειρήματα, γεγονότα και δεδομένα και οι προτεινόμενες λύσεις μας θα σας οδηγήσουν στην ταχύτερη δυνατή απόφαση και αλλαγή των μέτρων που σχετίζονται με μαζικές εκδηλώσεις ώστε να διασφαλίσουμε την οργάνωση της εξαιρετικά σημαντικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ».
Αντίπαλοι
Νέα προβλήματα στην Μπέτις πριν την Τούμπα
Αυξάνονται τα προβλήματα στην Μπέτις ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (22/1, 19:45) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Europa League. Η ισπανική ομάδα νίκησε χθες τη Βιγιαρεάλ με 2-0 ωστόσο προστέθηκαν δύο ακόμη «πονοκέφαλοι» στους ήδη υπάρχοντες πριν το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι δεδομένο ότι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ίσκο, Κούτσο, Φίρπο, Μπεγερίν και στον τιμωρημένο Μπακαμπού. Ο πολύπειρος προπονητής όμως έχει να διαχειριστεί και κάποια ερωτηματικά πριν από το παιχνίδι με τον Δικέφαλο. Δύο αφορούν στην παρουσία των Αζαλζουλί και Άμραμπατ που αγωνίζονται στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ του Μαρόκου και της Σενεγάλης. Τα ερωτηματικά όμως δεν τελειώνουν σε αυτούς.
Χθες ο Νέλσον Ντεόσα δεν αγωνίστηκε καθώς αντιμετωπίζει μία αμυγδαλίτιδα ενώ λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού με τη Βιγιαρεάλ, αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό ο Άντονι για τον οποίο είπε ο Πελεγκρίνι: «Θα δούμε περί τίνος πρόκειται. Είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί πολύ. Προσπαθούμε πάντα να μοιράζουμε τα λεπτά συμμετοχής, ερχόταν παίζοντας πάρα πολύ, θα δούμε αν με μερικές ημέρες ξεκούρασης θα ξεπεράσει πρόβλημα».
Αντίπαλοι
Επίσημο «stop» στους φίλους του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο
«Φρένο» στη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για την 16η αγωνιστική της Super League έβαλε η αστυνομία.
Με ανακοίνωση τους οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν για τα μέτρα τάξης τα οποία θα ισχύουν για το παιχνίδι τονίζοντας ότι απαγορεύεται η μετακίνηση φίλων της ομάδας του Δικεφάλου τόσο οργανωμένα όσο και μεμονωμένα. Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αλλά και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για οποιονδήποτε φέρει διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως κασκόλ, πανό ή ρουχισμό με ασπρόμαυρα χρώματα. Παράλληλα, δεν παραχωρείται θύρα ή κερκίδα για τους φιλοξενούμενους, με το γήπεδο να ανοίγει αποκλειστικά για τους φίλους του Παναιτωλικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Στη δημοσιότητα δόθηκε απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα αναφορικά με τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των Παναιτωλικoύ– Π.Α.Ο.Κ., που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10.1.2026 και ώρα 19.30, στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.
Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός (γηπεδούχος) να εκδώσει έως τέσσερις χιλιάδες διακόσια εβδομήντα πέντε (4.275) εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων προσκλήσεων και των εισιτηρίων διαρκείας που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες των φιλάθλων της.
Η διάθεση των εισιτηρίων, η ταυτοποίηση κατόχων εισιτηρίων και η είσοδος των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω (η) σχετικής κ.υ.α..
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός στην επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου, αποκλειστικά και μόνο από την πλατφόρμα εισιτηρίων της Π.Α.Ε. (https://tickets.panetolikos.gr/), έχουν όσοι διαθέτουν ήδη λογαριασμό και έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα (1) εισιτήριο στους προηγούμενους αγώνες της τρέχουσας σεζόν για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας μπορούν να αγοράσουν ψηφιακά, ένα (1) επιπλέον απλό εισιτήριο.
Στον εν λόγω αγώνα να λειτουργήσουν οι ακόλουθες θύρες του γηπέδου: 1, VIP, 2, 6 και 8.
Οι θύρες 3, 4 και 4α της μικρής κερκίδας του γηπέδου του Παναιτωλικού να παραμείνουν κλειστές, λόγω εργασιών για την επέκταση της εν λόγω κερκίδας.
Η θύρα 7 του γηπέδου να λειτουργήσει μόνο ως θύρα εξόδου μετά την λήξη του αγώνα.
Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα και κατά κύριο λόγο πεζοί, να εισέλθουν από τις θύρες 1, V.I.P., 2 (μεγάλη κερκίδα), 6 και 8 (πέταλο) και να καταλάβουν θέσεις στις αντίστοιχες κερκίδες των θυρών του γηπέδου.
Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να μην παραχωρήσει κερκίδα ή θύρα, καθώς και εισιτήρια στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας (Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.), σύμφωνα και με την ανωτέρω (ιβ) σχετική απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Την απαγόρευση, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του ν. 4326/2015, της με οποιονδήποτε τρόπο διάθεσης εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της.
Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών του γηπέδου, όπως αυτές αναγράφονται στα εισιτήρια του αγώνα, που κατέχουν.
Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης. Οι αποστολές των δύο ομάδων θα αναχωρήσουν για και από το γήπεδο με δρομολόγιο, που θα καθορισθεί από τον Επικεφαλής των μέτρων.
Αντίπαλοι
Η Λιόν «σφυροκόπησε» τη Μονακό και πλησιάζει στο Champions League
Η Λιόν, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League, ξεκίνησε ιδανικά το 2026, επικρατώντας 3-1 της Μονακό στο Πριγκιπάτο και εδραιώνοντας τη θέση της στη μάχη για την πρώτη τετράδα της Ligue 1. Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 5η θέση με 30 βαθμούς, περιμένοντας τα αποτελέσματα Λιλ και Μαρσέιγ για να δει πόσο θα μειωθεί η απόσταση από τα «εισιτήρια» του Champions League.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 38′ με τον Πάβελ Σουλτς, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ και ασίστ του Ταλιάφικο, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του σεζόν. Η Μονακό ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κουλιμπαλί, αλλά η Λιόν απάντησε: στο 57′ ο Σουλτς σκόραρε ξανά με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, φτάνοντας τα 11 γκολ και τις πέντε ασίστ σε 23 παιχνίδια — επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή των επιθετικών της Λιόν μετά τον Μαριάνο Ντίας το 2017.
Η αποστολή των Μονεγάσκων δυσκόλεψε περαιτέρω στο 71′, όταν ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, και ο Άμπνερ Βινίσιους «κλείδωσε» το τρίποντο στο 79′, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Η Μονακό ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 23 βαθμούς και μόλις μία επιτυχία στα τελευταία επτά παιχνίδια της.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
