Connect with us

Επικαιρότητα

Ιβάν Σαββίδης: Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ γίνεται 60 και κάνει δώρο το νταμπλ

paokrevolution

Published

on

ivan inside

 Ο ηγέτης του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ κλείνει την έκτη δεκαετία της ζωής του έχοντας αλλάξει τον ρου της ιστορίας των «ασπρόμαυρων».

Ο Σαββίδης έχει βάλει περίπου 100 εκατομμμύρια στον ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται να βάλει αλλά τόσα για το νέο γήπεδο.

Advertisement
Advertisement

Εκτός αυτού ξεχρέωσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την κατάθεση του πρωτογενούς κεφαλαίου των χρεών.

Επίσης ηγήθηκε της διάλυσης του κατεστημένου της ΕΠΟ που λυμαινόταν τον χώρο του ποδοσφαίρου και έκανε τον ΠΑΟΚ κυρίαρχη ομάδα στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Πλέον ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση της κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του, κάτι που αν συμβεί θα είναι το ομορφότερο δώρο για τον Ιβάν Σαββίδη που θα δει τα χρήματα του να αποδίδουν καρπούς.

Αναλυτικά το βιογραφικό του όπως υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Advertisement
Advertisement

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης του Ιγνατίου είναι επιχειρηματίας και κοινωνικός παράγοντας με πλούσια δραστηριότητα. Είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνοτικών Θεμάτων το οποίο λειτουργεί υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας, Συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου επιχειρήσεων «Agrokom Group», εξέχων φιλάνθρωπος και ευεργέτης, επίτιμος πολίτης της Ελλάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας. Ήταν το όγδοο παιδί οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής. Σήμερα είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους.

Advertisement
Advertisement

Αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή Μαρτίνοβσκι της επαρχίας του Ροστόφ και ύστερα κατετάγη στο στρατό, απ’ όπου αποστρατεύθηκε με το βαθμό του λοχία. Το 1980 προσλήφθηκε ως εργάτης στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον.

Το 1988 ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποφοιτώντας από την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόφ. Αργότερα έγινε διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων και έχει δημοσιεύσει δέκα επιστημονικές εργασίες με θέματα το μάρκετινγκ και τα logistics. Το 1993 εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της εταιρίας «Ντονσκόι Ταμπάκ».

Advertisement
Advertisement

Το 1998 άρχισε την πολιτική του δραστηριότητα και ως το 2003 ήταν μέλος της Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ. Το 2003 εκλέχτηκε βουλευτής στη Ρωσική Δούμα. Από το 2004 διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Φόρων της Ρωσίας.

Το 2007 επανεκλέχθηκε βουλευτής στη Δούμα. Σε αυτήν την βουλευτική περίοδο υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παράλληλα ήταν υπεύθυνος των διακοινοβουλευτικών σχέσεων με την Βουλή των Ελλήνων, ενώ υπήρξε και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ρωσολευκορωσικής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Από το 2012 ο Ιβάν Σαββίδης είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου «Agrokom Group», που ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2004.

Σήμερα ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη έχει πολυεθνική εμβέλεια και περιλαμβάνει τρεις μονάδες που δραστηριοποιούνται σε όλον τον κόσμο:

Advertisement
Advertisement

– Η ρωσική εταιρία «Agrokom Group» περιλαμβάνει: το βιομηχανικό συγκρότημα επεξεργασίας κρεάτων «Tavr» που είναι η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα αλλαντικών στη νότια Ρωσία, τον όμιλο εταιριών «Ντονσκόι Ταμπάκ», μοναδικό «παίκτη» της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά καπνού με μερίδιο 8%, το γεωργικό επιχειρηματικό συγκρότημα (θερμοκήπια και εκκολαπτήρια ψαριών), τον όμιλο εταιριών «Milenium» (διανομή και λιανική) και άλλες επιχειρήσεις.

– Η πολυεθνική εταιρία «Atlantis-Pak» (με υποκαταστήματα στη Ρωσία, στη Τσεχία και στη Γερμανία) που ειδικεύεται στην παραγωγή συσκευασιών τροφίμων και είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους «παίκτες» στην παγκόσμια βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων.

Advertisement
Advertisement

– Η εταιρία «Dimera» η οποία ειδικεύεται στις επενδύσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το βασικό ενεργητικό της είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Μακεδονία Παλλάς, το Xenia Palliuri Hotel, η ΣΕΚΑΠ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πλούσια κοινωνική ζωή. Είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας και συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Από το 2012 είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνοτικών Ζητημάτων, που λειτουργεί υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Advertisement
Advertisement

Το 2013 για τον ιδιαίτερο ρόλο του, στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων και την προσφορά στο ελληνικό λαό, την Ελληνική Δημοκρατία και την παγκόσμια ορθοδοξία, καθώς και για την ενεργή κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, απονεμήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα κοινωνικής ευθύνης και έχει ιδρύσει Φιλανθρωπικό Ιδρυμα που φέρει το όνομά του, το οποίο χρηματοδοτείται με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως και δραστηριοποιείται στην εφαρμογή προγραμμάτων με σκοπό την πνευματική αναγέννηση και αποκατάσταση ορθόδοξων ναών, τη δημιουργική ανάπτυξη της νεολαίας, τη διάδοση του υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς και την υποστήριξη πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών έργων.

Advertisement
Advertisement

Η υποστήριξη στον αθλητισμό κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή του Ιβάν Σαββίδη. Ήταν πρόεδρος της «Ροστόφ» που μετείχε στη μεγάλη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος και ακολούθως της ΣΚΑ Ροστόφ (β’ κατηγορίας). Σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει οικονομικά τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ Ροστόφ Ντον, τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία, την Ομοσπονδία μπιλιάρδου της Νότιας Ρωσίας, ενώ χορηγεί και άλλα αθλήματα. Από το 2012 ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Για τα επιτεύγματα στη δημόσια, κοινωνική και οικονομική δραστηριότητά του, καθώς και για τη συμβολή του στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης τιμήθηκε με πολλά κρατικά βραβεία, μεταξύ των οποίων το παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙΙ βαθμού, το «Παράσημο Τιμής», το παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙV βαθμού, το μετάλλιο «Για την προσφορά» στην αναβίωση των Κοζάκων του Ντον. Επίσης, έχει λάβει επαίνους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, τον Νομάρχη της περιφέρειας του Ροστόφ και τον Δήμαρχο του Ροστόφ.

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επικαιρότητα

«Κλείδωσε» το ασπρόμαυρο πέταλο

paokrevolution

Published

on

 

Ο Δικέφαλος όπως είναι γνωστό δεν μπορεί στις 31 Ιουλίου στη Βοσνία να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του αφού σε αυτό το ματς θα εκτίσει την τιμωρία της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβάλλει η UEFA για τα όσα έγιναν στη Μπριζ πριν το ματς με την Κλαμπ. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον με το καλό περάσει το εμπόδιο της Μπάνια Λούκα, γνωρίζει πως ή στη Σουηδία ή στα Νησιά Φερόε θα μπορεί να έχει το… ασπρόμαυρο πέταλο. Δύσκολα και ακριβά ταξίδια και τα δυο αλλά κυρίως στην Σουηδία αλλά και στις γύρω χώρες, οι φίλοι του είναι πολλοί και θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ανοιξε λογαριασμό ο Τζίμας (video)

paokrevolution

Published

on

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Νυρεμβέργης με ωραία λόμπα πέτυχε ο Τζίμας απέναντι στην Μπλάκμπερν. Ο νεαρός επιθετικός σκόραρε στις καθυστερήσεις στην άνετη επικράτηση της ομάδας του.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Μαρινάκης: “Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη και στις υποδομές του”

paokrevolution

Published

on

Ο πρόεδρος της stoiximan Superleague, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος τονίζοντας πως στόχος είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα μπροστά.
Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κλήρωση της Stoiximan Superleague ο Βαγγγέλης Μαρινάκης:

«Ελπίζουμε ότι είναι μια εξαιρετική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελειώσε μία χρονιά που κρίθηκε στο νήμα με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και έφερε και δύο ευρωπαϊκά τροπαια για τον Ολυμπιακό. Ήταν ένας θρίαμβος του ελληνικού ποδοσφαιρου. Για τον ΠΑΟΚ έχω να πω πως έχει αλλάξει επίπεδο τόσο στην Ευρώπη οσο και στις υποδομές και στις ακαδημίες του.

Είναι υποχρέωση μας να ασχοληθούμε με τις ακαδημίες γιατί υπάρχει μεγάλο ταλέντο. Ενα αντίστοιχο θρίαμβο είχαμε και το 2004, δυστυχώς δεν το εκμεταλλεύτήκαμε όσο έπρεπε. Αυτή η επιτυχία δεν πρέπει να τη χάσουμε και πρέπει όλοι μαζί να πάμε ψηλότερα, το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρεθεί στη 10η θέση.

Σήμερα αρχίζει το νέο πρωτάθλημα με ένα νέο φορμάτ, που θεωρώ ότι θα κάνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Και πλέι οφ και πλέι άουτ θα έχουν ενδιαφέρον. Είναι κάτι που θεωρώ ότι θα βοηθήσει. Στόχος μας να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμη ψηλότερα και με τη νέα ΕΠΟ που έχει νέους πλέουν ανθρώπους. Επεξεργαζόμαστε ένα νέο σχέδιο για το τηλεοπτικό τοπίο που θα φέρει περισσότερα έσοδα για τις ομάδες και έτσι πιστεύω ότι μπορούμε να αναβαθμίσουμε το πρωτάθλημα μας. Ευχομαι δύναμη, πολλές αντοχές και όλα τα καλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις