Connect with us

Μπάσκετ

Ηττα σε νεκρό χρόνο

paokrevolution

Published

on

 

Σε «νεκρό χρόνο» κρίθηκε η αναμέτρηση στο PAOK Sports Arena με το Περιστέρι Vitabiotics να νικά τον ΠΑΟΚ mateco με 87-86 για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League χάρη σε τρίποντο του Έρικ Μακ Κρι στο φινάλε, κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πάρει προβάδισμα μόλις 4” πριν από το τέλος. Στο 2-2 ανέβηκε πλέον το Περιστέρι που παραμένει αήττητο εκτός έδρας ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 1-3.

 

Σε μία αναμέτρηση με πολλές ανατροπές, μεγάλα σερί και από τις δύο ομάδες το φινάλε ήταν ανάλογο με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια δύο φορές μέσα στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα. Οι φιλοξενούμενοι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά κάλυψαν τη διαφορά με σερί 15-0, είδαν τους Τεράν Πέτεγουεϊ και Λίνο Χρυσικόπουλο να τελειώνουν το παιχνίδι με 15 πόντους και τον Έρικ Μακ Κρι να συμπληρώνει άλλους 12. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ mateco ο παρολίγον ήρωας Ζερμαίν Λοβ είχε 27 πόντους με 5 τρίποντα και ακολούθησαν οι Μάρβιν Τζόουνς με 18 πόντους και Βλάντο Γιάνκοβιτς με 16.

Advertisement
Advertisement

 

Το Περιστέρι Vitabiotics άρχισε δυνατά το παιχνίδι και με την τριάδα Κατσίβελη, Χρυσικόπουλο, Πέτεγουεϊ να σκοράρει προηγήθηκε και με 16-7 στο 6′ ενώ παρότι ο ΠΑΟΚ mateco ροκάνισε τη διαφορά και πλησίασε στον πόντο (17-18) έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα με 23-20. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν βραχεία κεφαλή στο σκορ και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Πέτεγουεϊ να διαμορφώνει το 34-37 τριάμισι λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.

 

Στο επόμενο δίλεπτο όμως ο ΠΑΟΚ mateco με τον Γιάνκοβιτς να έχει επτά πόντους και τον Λαβ να συνεχίζει να σκοράρει πίσω από τα 6,75μ. (είχε 5 τρίποντα στο πρώτο μέρος) έτρεξε σερί 10-0 που τον έφερε στο 19′ να προηγείται με 44-37. Μάλιστα με ένα νέο μικρό σερί 5-0 (και συνολικά επιμέρους 15-2) πήγε στα αποδυτήρια έχοντας χτίσει διψήφια διαφορά με το σκορ να είναι 49-39.

Advertisement
Advertisement

 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε αυτόν τον ρυθμό και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Γιάνκοβιτς με πέντε δικούς του πόντους έκανε το 55-41 στο 22′ ενώ ο Λαβ με 2/2 βολές έστειλε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ mateco στο +14 (57-43). Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Στο επόμενο πεντάλεπτο οι παίκτες του ΠΑΟΚ mateco αστόχησαν και στα πέντε σουτ που επιχείρησαν ενώ έκαναν και τρία λάθη, με αποτέλεσμα το Περιστέρι Vitabiotics να τα εκμεταλλευτεί και να χτίσει ένα σερί 15-0 που το έφερε μπροστά στο σκορ με 58-57! Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο προσπερνώντας με 65-63.

 

Με ένα γρήγορο σερί 6-0 το Περιστέρι Vitabiotics προσπέρασε εκ νέου με 69-65 και διατήρησε αυτή τη διαφορά μέχρι και τα μέσα της 4ης περιόδου, όταν ο ΠΑΟΚ mateco με δικό του 6-0 μείωσε σε 75-76. Με τρία εύστοχα ζευγάρια ελευθέρων βολών ο ΠΑΟΚ mateco κατάφερε να πάρει προβάδισμα έπειτα από αρκετή ώρα με τον ΝτιΛέο να κάνει το 84-82 στα 46” για το τέλος. Στα 26” ο Πέτεγουεϊ με 2/2 ισοφάρισε σε 84-84, όμως ο Λαβ που ανέβαλε την τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ mateco σκόραρε στο φινάλε της κατοχής για το 86-84 με 4” να απομένουν. Μετά από τάιμ άουτ όμως το Περιστέρι Vitabiotics έβγαλε ελεύθερο τρίποντο με τον Μακ Κρί να ευστοχεί από τη γωνία και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του με 87-86.

Advertisement
Advertisement

 

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 49-39, 65-63, 86-87.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

Μπάσκετ

Την διέλυσε και έκανε το 1-1 στις νίκες!

paokrevolution

Published

on

 

Τι και αν την Τετάρτη δίνει το πιο σπουδαίο ματς των τελευταίων 29 ετών, αυτό για τον πρώτο τελικό με την Μπιλμπάο. Ο ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός απέναντι στην ΑΕΚ, την διέλυσε κερδίζοντας την με 94-69 και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες. Πλέον η πρόκριση θα παιχθεί στις 27 Απριλίου στο τρίτο και τελευταίο ματς που θα γίνει στην Αθήνα.

 

Αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι μόνο στο παιχνίδι πρωταθλήματος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ mateco μπήκαν στο γήπεδο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι του αγώνα και αυτή ήταν η μοναδική φορά που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Με τρίποντο του Kreuser ο ΠΑΟΚ mateco προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (17-6), διατήρησε αυτό το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (27-17) και όταν η ΑΕΚ Betssson μείωσε στο καλάθι (31-29), με σερί 9-0 και δύο τρίποντα του Παπαδάκη, αποκαταστάθηκε άμεσα η τάξη. Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ mateco ήταν στο +8 (41-33) και διέλυσε κάθε σκέψη των φιλοξενούμενων για ανατροπή, με τα 5/5 τρίποντα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η διαφορά εκτοξεύτηκε (61-43, 69-49) και έφτασε τους 20 (71-51) στη λήξη της τρίτης περιόδου (διάστημα στο οποίο η ομάδα μας είχε επί μέριους σκορ 30-18), πήγε ως τους 26 (83-57) στη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να είναι απόλυτος κυρίαρχος σε όλα.

Advertisement
Advertisement

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 41-33, 71-51, 94-69
ΠΑΟΚ mateco: Henderson 3 (1), Upson 9, Forrester 8, Ιατρίδης, Περσίδης 3 (1), Κατσίβελης 16 (3), Σκουλαριώτης 3 (1), Παπαδάκης 9 (3), Bartley 11 (2), Αντετοκούνμπο, Reynolds 17 (3), Kreuser 15 (2).
AEK BETSSON: Gray 11 (1), Σκορδίλης 1, Hubb 7 (1), Καράμπελας, Φλιώνης 3 (1), Kuzminskas 9 (2), Νετζήπογλου 2, Κουζέλογλου 4, Golden 3, Tucker 19 (2), Hale 10 (1).

Continue Reading

Μπάσκετ

«Πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνιση μας»

paokrevolution

Published

on

 

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι σε δηλώσεις του μετά την εμφατική νίκη επί της ΑΕΚ ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, τονίζοντας ότι από σήμερα θα αρχίσουν την δουλεία ενόψει της αναμέτρησης με την Μπιλμπάο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ομάδα είχε καλή απόδοση στο σημερινό παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πρώτο παιχνίδι είχαμε μόλις επιστρέψει από τον αγώνα με τη Σολέ που ήμασταν σε καλή ψυχολογία αλλά κουρασμένοι. Τώρα είχαμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε, να δουλέψουμε κάποια πράγματα και τελικά να παρουσιάσουμε αυτό το πρόσωπο.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι τώρα θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε το παιχνίδι με την Μπιλμπάο. Πριν το σημερινό ματς ήμουν λίγο ανήσυχος με το πως θα παρουσιαστούμε. Τελικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών μου και τώρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στους τελικούς».

Continue Reading

Μπάσκετ

Οποιος προλάβει…

paokrevolution

Published

on

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 7 Απριλίου 2025, θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Bilbao Basket.
Ο δεύτερος τελικός του FIBA Europe Cup, θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena την Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 στις 20:15.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2024-25, θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίου και θα μπορούν από αύριο Δευτέρα (07/04) από τις 10:00 μέχρι και την Τετάρτη (09/04) στις 16:00, να προμηθευτούν το εισιτήριο που αντιστοιχεί στη θέση τους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέξουν το πεδίο ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (κάνοντας κλικ στο… οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας ανανεώνουν τη θέση τους για τον αγώνα με τη Cholet ΕΔΩ) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην αγορά του εισιτηρίου τους, αφού καταχωρήσουν το ονοματεπώνυμό τους και τα στοιχεία του διαρκείας τους (διάζωμα, σειρά, θέση).
Οι μη κάτοχοι διαρκείας, στο ίδιο χρονικό διάστημα (από την Δευτέρα 07/04 στις 10:00 μέχρι και την Τετάρτη 09/04 στις 16:00), μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο για όλες τις υπόλοιπες θέσεις του γηπέδου, επιλέγοντας τη λέξη ΑΓΟΡΑ, κάτω από τα στοιχεία του αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Bilbao Basket και ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουν σε κάθε παιχνίδι.
Οι θέσεις των κατόχων διαρκείας που δεν θα διατεθούν μέχρι τις 16:00 της Τετάρτης (09/04), θα ελευθερωθούν αμέσως μετά, οπότε και δεν θα υπάρχει καμία δέσμευση και καμία προτεραιότητα στη διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Bilbao Basket.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις