12 Απριλίου 2017

ΠΑΟΚ: 91 χρόνια αξιοπρέπειας και περηφάνειας

PAOK new logo 004 740x46291 χρόνια ΠΑΟΚ. 91 χρόνια ένδοξης ιστορίας και περηφάνειας για ένα σύλλογο που αποτελεί τρόπο ζωής για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 91 χρόνια με διακρίσεις, επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα, με το μέλλον να παρουσιάζεται ευοίωνο αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν μπει ισχυρές βάσεις για να έρθουν σημαντικές διακρίσεις.

Την 12η Απριλίου κάθε έτους έχει γενέθλια ο ΠΑΟΚ, όπως αναγράφεται με τον πλέον επίσημο τρόπο στο «Ευαγγέλιο» του συλλόγου. Το καταστατικό του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 16 του καταστατικού του Α.Σ. ΠΑΟΚ προσδιορίζεται μεταξύ των άλλων η ημερομηνία γενεθλίων του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται επί λέξει: «Σφραγίδα, λάβαρο και ημέρα εορτής του ομίλου.

Α. Ο όμιλος έχει δική του σφραγίδα που φέρει κυκλικά την επωνυμία του και εσωτερικά το έμβλημά του (Δικέφαλο Αετό) το έτος ίδρυσής του (1926). Η σφραγίδα μπαίνει υποχρεωτικά στα επίσημα έγγραφα που υπογράφονται από αρμόδια όργανα του ομίλου, διαφορετικά αυτά δεν έχουν κύρος.

Β. Ο όμιλος έχει δικό του λάβαρο, που φέρει το έμβλημά του. Τον Δικέφαλο Αετό, σε μαύρο χρώμα μέσα σε λευκό πλαίσιο.

Γ. Ημέρα εορτής του ομίλου, ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεως του, δηλαδή η 12η Απριλίου».

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο

Στις 30 Μαρτίου 1926, συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών οι Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος, Κωνσταντίνος Κρητικός,Μιχάλης Θεοδοσιάδης, Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Αριστόδημος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και Μενέλαος Τσούλκας και υπέγραψαν το πρωτόκολλο ιδρύσεως του νέου «ποδοσφαιρικού και Αθλητικού Σωματείου υπό την επωνυμίαν «Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών» όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο, προκειμένου οι διαδικασίες να πάρουν επίσημο χαρακτήρα.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ.  Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων μάρκας «Λήθη» που κάπνιζε.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ, που εκλέχθηκε στη Γενική Συνέλευση της 5ης Απριλίου του 1926 ήταν το εξής:

Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης,

Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου,

Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός,

Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας,

Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος,

Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος,

Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης,

Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

kreatagora1

Ροή Ειδήσεων

Sxolio

 

 

 

 

top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline