22 Μαΐου 2019

Αποφασίζουν για τη νέα Super League

logo SUPER LEAGUEΣυνεδριάζει εντός της ημέρας η ειδική επιτροπή που συνέστησε η Super League (συμμετέχουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης) με σκοπό την εκπόνηση του πλάνου διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας για την επόμενη χρονιά.

 

Η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών και η μείωση των ομάδων που επέφερε στη μεγάλη κατηγορία καθιστούν επιβεβλημένη την εξεύρεση τρόπων για επέκταση του Πρωταθλήματος πέραν των 26 αγωνιστικών και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να πέσουν επί τάπητος συγκεκριμένες προτάσεις.

Μία εξ αυτών είναι η επιστροφή των πλέι οφ, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, με σημαντική διαφοροποίηση, ωστόσο, πως σε αυτά θα συμμετέχει, πλέον, και ο πρώτος της βαθμολογίας με στόχο την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Παράλληλα, με τα πλέι οφ αναμένεται να εξεταστεί η πιθανότητα εισαγωγής παρόμοιας διαδικασίας (πλέι άουτ) και για την παραμονή στην κατηγορία.

Εναλλακτικό σενάριο στο πλάνο επαναφοράς των πλέι οφ είναι η διεξαγωγή ενός ενδιάμεσου γύρου διάρκειας έξι αγωνιστικών ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο. Το σενάριο αυτό προωθείται από την ΑΕΚ, ωστόσο, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Οι αποφάσεις της επιτροπής θα εισαχθούν προς συζήτηση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Super League, το οποίο και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Pin It

Ροή Ειδήσεων

Sxolio

 

 

 

 

top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline