09 Οκτωβρίου 2019

«Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε την προέγκριση του ΕΧΣ μέσα στον Οκτώβριο»

 tubadroneO αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης, μίλησε για τη σύνταξη του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Νέας Τούμπας, την επίσκεψη του Υφυπουργού Χωροταξίας, κ.Οικονόμου, στον Δήμο και την υπόσχεσή του αλλά και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για αυτό το έργο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis:

Για την σύνταξη του ΕΧΣ της Τούμπας: «Πριν από 15 μέρες σε επίσκεψη του αρμοδίου υφυπουργού Χωροταξίας, κ.Οικονόμου, στο γραφείο του Δημάρχου, υποσχέθηκε ο Υφυπουργός ότι θα φύγει το στάδιο της προέγκρισης από τη νομική διαδικασία μέσα στο μήνα και θα δώσει μια ώθηση στους χρόνους. Εμείς περιμένουμε την επίσημη μελέτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την επίσημη ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Υπουργείο για να δώσουμε τη σύμφωνη γνώμη μας. Τα ΕΧΣ είναι εργαλείο για επενδύσεις».

Για το χρονοδιάγραμμα του φακέλου για τη νέα Τούμπα: «Αν το καταθέσει το Νοέμβρη ο ΠΑΟΚ, θα μπει σε μια διαβούλευση τριών-τεσσάρων μηνών, και μέσα στο 2020 θα υπάρχει η αδειοδότηση αλλά εξαρτάται από το Υπουργείο και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εμείς ζητήσαμε να τρέξουν τα θέματα του ΠΑΟΚ και της ΔΕΘ, ειδικά του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα και δεν χρειάζεται το κράτος να συμφωνήσει για το οικονομικό κομμάτι. Η Νέα Τούμπα θα είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για το γεωγραφικό διαμέρισμα της Τούμπας, θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της περιοχής, θα δώσει οικονομική ώθηση αλλά και θέσεις εργασίας».

Pin It

Ροή Ειδήσεων

Sxolio

 

 

 

 

top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline