04 Οκτωβρίου 2019

"Αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε!

tempietisio

Ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου του 1999. “Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα”…

Χριστίνα, Χαράλαμπε, Κυριάκο, Γιώργο, Χρήστο, Αναστάσιε, κάθε χρόνο οι φίλοι σας τραγουδούν πιο δυνατά για εσάς και κάθε χρόνο λείπετε περισσότερο. Ακόμη και οι φίλοι σας γίνονται περισσότεροι, αυτοί που νιώθουν το μεγαλείο του ΠΑΟΚ μέσα από τη δική σας θυσία…

Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που το χαμόγελο έσβησε από τα χείλη των έξι αδικοχαμένων αετόπουλων. Επιστρέφοντας από το ΟΑΚΑ όπου είχαν βρεθεί για να παρακοκουθήσουν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, κανείς δεν φανταζόταν ότι στη στροφή λίγο πριν τα Τέμπη το νήμα της ζωής θα έσβηνε με τόσο άδικο τρόπο. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Ελευθερίου Κορδελιού (77 στο λεωφορείο) οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 χρόνων), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 χρόνων), Χριστίνα Τζιόβα (18 χρόνων), Αναστάσιος Θέμελης (22 χρόνων), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 χρόνων), Κυριάκος Λαζαρίδης (17 χρόνων), καθώς και o Αστέριος Αγκζιώτης (68 χρόνων), ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα άφηναν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σκορπίζοντας θλίψη στις οικογένειές τους και στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Το τουριστικό λεωφορείο που τους συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στην προσπάθειά του να κάνει προσπέραση και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι, σκορπώντας το θάνατο στους φιλάθλους, καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος. Λίγη ώρα νωρίτερα, στο Βελεστίνο, έγινε στάση, όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και πήρε το τιμόνι στα χέρια του ο 19χρονος γιος του ιδιοκτήτη.

Aύριο στα Τέμπη και στο μνημείο που κάθε τέτοια μέρα γεμίζει από στεφανια και από εκατοντάδες συνοπαδούς τους. θα ακουστεί μέχρι ψηλά στους ουρανούς το "αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε". Ως ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτά τα παιδιά που...η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα. Αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε!

Pin It

Ροή Ειδήσεων

Sxolio

 

 

 

 

top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline