12 Ιουνίου 2018

Τασούλης: «Ετσι ήρθε η τιμωρία από την UEFA»

 tasulispaok.pngO πρώην τεχνικός της γυναικείας ομάδας του Δικεφάλου περιέγραψε το πώς έγινε το λάθος που στοίχισε την ευρωπαϊκή συμμετοχή στον σύλλογο και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τασούλης στο Metropolis:

«Είναι μια ιστορία που έγινε τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο που ήταν τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είχε δημοσιοποιηθεί για το καλό του ΠΑΟΚ και τώρα βγήκε στη φόρα. Ήταν μια πραγματική γκάφα εκ μέρους της ομάδας. Δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω αλλιώς. Έπαιξε μια παίκτρια, η οποία είχε ξεχαστεί να δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Η παίκτρια έπαιξε ένα πολύ εύκολο ματς, το οποίο το κερδίσαμε με 8-0. Κάθε φορά, δηλώνουμε μια λίστα με 25 παίκτριες. Εμείς τότε είχαμε 23 στο ρόστερ. Κάποια στιγμή όταν πήγαμε στη Βοσνία πήραμε μαζί μας 19 παίκτριες, έπαιξε η συγκεκριμένη παίκτρια και κατόπιν έμαθα ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Από τις 23 παίκτριες του ρόστερ ο άνθρωπος που ήταν αρμόδιος ξέχασε να δηλώσει τη μία. Ήταν μια παράλειψη του αρμοδίου, έτσι την πατήσαμε. Η κοπέλα που βάλαμε να παίξει ήταν μικρή σε ηλικία, δεν υπήρχε δόλος. Δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι. Ήταν πολύ εύκολο το ματς, θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχές σε κάποιες νεαρές παίκτριες. Η παίκτρια ήταν 16 ετών. Κάποιος καλοθελητής είδε το όνομα της παίκτριας που ήταν δηλωμένη, έστειλε email στην ανταγωνίστρια ομάδα και ψάχτηκαν να βρουν αν η παίκτρια που έπαιξε ήταν δηλωμένη. Από ότι μας είπαν, μάλιστα, το email στάλθηκε από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα λάθος χωρίς δόλο, επαναλαμβάνω. Δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι».

Γι αυτόν που έκανε το λάθος: «Έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ήταν μόνος του, δεν είχε κάποιον δίπλα του. Ήταν πολύ συγκεντρωτικός και προχωρημένης ηλικίας. Ένα άτομο προχωρημένης ηλικίας μπορεί να κάνει λάθη. Από ότι έμαθα, μάλιστα, έχει ξανασυμβεί ανάλογο συμβάν στο παρελθόν, απλά δεν έχει βγει στη δημοσιότητα».

Για την κατάσταση στο γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ και στο γυναικείο ποδόσφαιρο γενικότερα: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι όχι απλά ερασιτεχνικό, αλλά πολύ ερασιτεχνικό. Όταν εγώ πήγα πριν δύο καλοκαίρια στην ομάδα δεν βρήκα μπάλες να κάνω προπόνηση, ήταν σαν κι αυτές τις ξεφτισμένες που παίρνουμε στην παραλία. Έπαιρνα μπάλες από την ΠΑΕ για να κάνω προπόνηση. Το τμήμα λειτουργεί και λειτουργούσε ερασιτεχνικά. Με το φιλότιμο κάποιων ανθρώπων. Το τμήμα έχει φέρει στον ΠΑΟΚ 13 πρωταθλήματα, αξίζει καλύτερης μεταχείρισης. Πρέπει να τοποθετηθούν κάποιοι άνθρωποι στην ομάδα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έκανε το λάθος ήταν ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να τρέξει για 100 πράγματα. Μπορεί να ήταν ερασιτεχνική η ομάδα, αλλά ταξίδευε στην Κρήτη, στην Αθήνα, πηγαίναμε στο εξωτερικό, μεταφέραμε το όνομα του ΠΑΟΚ εκεί. Ταξίδεψα με την ακαδημία του ΠΑΟΚ σε πολλά μέρη της Ευρώπης και μεταφέραμε το όνομα του συλλόγου με τον καλύτερο τρόπο. Όταν εγώ τους έλεγα ότι δεν γίνεται να πάμε να παίξουμε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με 13 παίκτριες και χωρίς βοηθό προπονητή και προπονητή τερματοφυλάκων μου απαντούσαν “Πού νομίζεις ότι είσαι; Στην ΠΑΕ; Δεν υπάρχουν χρήματα”. Και να σκεφτείτε ότι σε σχέση με τις άλλες ομάδες το μπάτζετ της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ είναι πολλαπλάσιο. Τα περισσότερα κορίτσια δουλεύουν ως επαγγελματίες και αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση».

Ροή Ειδήσεων

Sxolio

 

 

 

 

top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline