14 Μαρτίου 2018

Δίωξη από Σιμιτζόγλου σε Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ

ivan123Δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και η ίδια η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ διώκονται βάσει του άρθρου 19 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί απειλών σε αξιωματούχο αγώνα.

Τι ποινές προβλέπει, ωστόσο, το άρθρο 19;

Δείτε αναλυτικά:

«Άρθρο 19 – Απειλές

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας».

 

Ροή Ειδήσεων

Sxolio

 

 

 

 

top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline