05 Νοεμβρίου 2018

«Φωτιά» για τον Ολυμπιακό η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για Παμπελοποννησιακό

patraepeisodia.png

Ακρως επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό είναι η έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. που φέρνει στο φώς το SDNA περιγράφονται με λεπτομέρειες το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια και όλα όσα έγιναν στις κερκίδες του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Η αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση οπαδών των «ερυθρολεύκων» με ρίψεις αντικειμένων σε διμοιρία της ΥΑΤ.

Βάσει των αναφερομένων, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαριά τιμωρία με το κατηγορητήριο που έχει να αντιμετωπίσει στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ.:

«Μετά την έναρξη του Β' ημιχρόνου (περί την 18:30 ώρα) του προαναφερόμενου αγώνα ποδοσφαίρου, μία ομάδα περίπου πενήντα (50) ατόμων - οπαδών του Ολυμπιακού, παρατηρήθηκε να κινείται προς την έξοδο της κερκίδας Κ9, που οδηγεί σε περιβάλλοντα χώρο εσωτερικά της θύρας -3-, καταδιώκοντας νεαρό άτομο ηλικίας περίπου τριάντα (30) ετών, με απειλητικές διαθέσεις. Το εν λόγω άτομο προσέτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της στατικής δύναμης καθώς και αστυνομικούς της ασφαλείας. Στον περιβάλλοντα χώρο, εξωτερικά της κερκίδας Κ9, βρίσκονταν διμοιρία της Υ.Α.Τ. σε απόσταση περίπου τριάντα (30) μέτρων από το σημείο εισόδου-εξόδου της κερκίδας Κ9. Βλέποντας ο διμοιρίτης της προαναφερόμενης ΔΙ.Α.Τ. την κίνηση των προαναφερόμενων ατόμων, προσέγγισε το ανωτέρω σημείο, προκειμένου να συνδράμει τους αστυνομικούς των μέτρων (τάξης-ασφάλειας) και το προαναφερόμενο άτομο καθώς απειλείτο τόσο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και του ατόμου που είχε προστρέξει προς το μέρος του. Με την άφιξη της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο σημείο, η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμέσως στράφηκαν εναντίον τους, με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια η διμοιρία αφού απώθησε τα άτομα με τακτικές κινήσεις, οπισθοχώρησε και επέστρεφε εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο της Θύρας 3. Τα άτομα συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον τους εκτοξεύοντάς τους διάφορα αντικείμενα. Στην επιθετικότητα αυτή των φιλάθλων και προκειμένου να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία, η διμοιρία της Υ.Α.Τ. προέβη σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Κατόπιν αυτού τα άτομα επέστρεψαν εντός της Θύρας 3 και η διμοιρία της Υ.Α.Τ. κινήθηκε εξωτερικά του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυματισμός αστυνομικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, επισημαίνεται ότι:

«Αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την αποτροπή του, δέχτηκαν ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, μεταλλικά, μικροαντικείμενα κλπ), ενώ εκ μέρους των αστυνομικών προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν έγινε περιορισμένων χρήση χημικών, για την απώθηση και την αποκατάσταση της τάξης, ο δε ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Τα εν λόγω άτομα προκάλεσαν φθορές σε καθίσματα του Σταδίου και σε βοηθητικούς χώρους, ενώ μετά την επέμβαση των αστυνομικών, αποκαταστάθηκε η τάξη, οι φίλαθλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ο ποδοσφαιρικός αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».

kreatagora1

Ροή Ειδήσεων

Sxolio

 

 

 

 

top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline